De ouder wordende hond…
De ouder wordende hond: te herkennen aan het stram en stijf worden? of mogen we dat idee bijstellen?

Hij wordt nu eenmaal wat ouder en daarom staat hij wat stijf op en loopt hij wat moeilijker.....


ja dat is best mogelijk, maar de vraag die erachter zit; op welke leeftijd is dit (al) het geval en zijn er wellicht mogelijkheden om er wat mee te doen?


Bedenk in ieder geval dat er in heel veel gevallen bij stram en stijf opstaan een basis zit in laaggradige ontstekingen al dan niet met artrose. En hoewel de meeste reguliere artsen hier alleen maar pijnstillers voor zullen geven kun je dat prima aanpakken. Velen zullen glucosamine aanraden; maar het is voor een lichaam vrij lastig om daar weer kraakbeen van te maken wanneer er te weinig doorbloeding in de gewrichten zit en er ook geen hulpstoffen aanwezig zijn voor dit proces. goede kwaliteit met Chondro├»tine zou wat kunnen bijdragen in flinke doseringen. De laaggradige ontsteking zal er niet mee weg gaan en dat blijft als een veenbrandje verder sudderen. Dus pak die aan en het hele lichaam zal er profijt van hebben. 

Omega 3 is dan je antwoord en eventueel ook vitamine D en K, wanneer er echt  sprake is van artrose die op Rx te zien zou zijn. Het is calcium dat op de verkeerde plek in het lichaam terecht is gekomen. Met die vitamines gaat het weer naar de juiste plek en dat is IN de botten.


En dan zoek ajb een goede omega 3 olie...dus geen olie die naar vis ruikt (Snij eens een capsule open als je die hebt) 

De Totox waarde moet zo laag mogelijk zijn: dus geeft de fabrikant die niet aan, dan mag je je eigen conclusie trekken. Daarnaast mag de vis ook duurzaam gevangen en verwerkt worden. 


Omega 3 zit dan ook NIET in brokken met vis, want door verhitten zullen al die werkzame stoffen weg zijn en hoogstwaarschijnlijk omgezet  in omega 6, dat juist ontsteking bevordert. Besef dat de meeste zalmolie die je koopt nagenoeg geen EPA en DHA bevat; want zalm komt in 90% van de gevallen uit kwekerijen en wordt gevoerd met meel om zo snel mogelijk het juiste gewicht te verkrijgen. Zalmolie is vaak via verhitting tot stand gekomen en als je het al jarenlang buiten de koelkast kan bewaren dan lijkt het mij dat er weinig van de oorspronkelijke instabiele vis vetzuren en-olie in aanwezig zijn. 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *