De hondencursus; uitdagingen en leerprocessen
Het zoeken naar de juiste hondenschool kan een speurtocht worden

Het is zo leuk met een pup naar de hondenschool; dan leert hij tenminste sociaal te zijn en goed met andere honden om te gaan. 

Ook kunnen ze dan zo lekker samen spelen. Feit of fabel?


 Voor zoveel cursussen en bijeenkomsten; wat is je exacte doel? en is dit doel haalbaar met wat jij mee neemt in combinatie met hetgeen je als aanbod krijgt? MMM...dan weet je nog niet veel meer denk ik.


 In het algemeen: wat verwacht je van je volwassen hond? dat deze luistert zeggen de meeste mensen wel, maar hoe zie je dat voor je.  Ik richt met name de trainingen en opvoeding in, op basis van waar de hond op dat moment in de ontwikkeling fase is. 

Concreet zal er met een hele jonge hond eerst veel gewerkt worden aan vertrouwen hebben in de "baas" en lichaamsbewustzijn. Voor een aantal honden zal het fijn zijn als ze wat minder instinctief zullen reageren;  een hond die snel overprikkeld is leer je hoe deze weer rust kan krijgen. 


Een hond die niet luistert is nog geen dominante hond.  


Het samen met andere honden kunnen spelen; het is voor ons mensen echt heel leuk om te zien; maar laat je pup vooral spelen met stabiele volwassen honden; daar leert de kleine echt vele malen meer door om sociaal gewenst hondengedrag te gaan vertonen.

Geef een reactie