Gedragstherapie;

Oorzaak en gevolg: gedrag en reactie 

 Vanuit de hond is veel gedrag goed te verklaren, maar vanuit ons mensen perspectief totaal onhandig of ongewenst. Denk dan aan het uitvallen naar andere honden, het niet hierkomen als je roept, overmatig blaffen in huis, moeite hebben met alleen thuis zijn.

 

Bij veel trainingen gaat het met name om belonen van goed gedrag; maar wat is in de ogen van JOUW hond dan de beloning? het blaffen naar andere honden kan voor een angstige hond een beloning zijn, want alles waar deze bang voor is verdwijnt! Het verbieden om te blaffen naar andere honden zal dan weinig resultaat geven in het gedrag. Kijk eens naar een verschil in iets afleren...of ander gedrag aanleren.

 

Vanuit Holistisch perspectief kijk ik dieper, veel gezondheid begint in een basis verzorging. Veel gedrag begint al tijdens de nest en inprentingsperiode. Trauma's kunnen voor een hond een fikse impact hebben. 

De algehele gemoedstoestand en zingeving bij de hond geeft een totaalplaatje aan "gedrag". Voor gedrag is tevens een mogelijkheid dat dit ontstaan is uit ongemak en of pijn. Je kunt dan wel blijven trainen op goed gedrag, maar snellere resultaten krijg je wanneer de hond weer lekker in het velletje zit. 

een consult gedragstherapie zal bestaan uit een vragenlijst waarmee ik de puzzel ga maken naar de oorzaak van de oorzaak. Op basis van wat jij graag wilt zien als resultaat bespreken we de mogelijkheden die binnen jullie situatie past. Haalbare doelen gecombineerd met uitvoerbare oefeningen en trainingen. 

</p style="text-align:>