Hondenschool:

Hoe werk dat; vanuit holistisch perspectief? 


 >>Omdat er epi genetische zaken zijn waarom een hond doet wat deze doet. De meeste honden trainingen en opvoedingen zijn voor de gemiddelde hond een prima start. Maar velen lopen vast in het feit dat de hond het niet leuk vindt, of gewoon toch niet het gewenste gedrag laat zien buiten de poort van de hondenschool.


 Hoe kan dit? en hoe anders ga je leren om dat wel voor elkaar te krijgen. Kijk eens naar de herplaatsers en honden met een rugzakje; die leren op een totaal andere manier dan een onbevangen pup die een super sociale start heeft gehad.  Dus kom gerust met een hond waarvan de meeste hondenscholen die in groepen met lesplannen te werk gaan zeggen: die kun je niets meer leren; die is (vul zelf maar in) te dominant; te snel overprikkeld, aan het puberen, te onzeker.......etc.

 Ik richt mij in mijn trainingen op onderlinge vertrouwensrelaties en de behoefte van de hond. De wisselwerking tussen hond en eigenaar.

 Hou in gedachte dat de ene hond het nu eenmaal leuker vindt om 6 keer hetzelfde oefeningetje de doen dan de andere hond. Deze honden zijn snel onderprikkeld, terwijl andere honden juist overprikkeld dreigen te raken. Alles draait in mijn trainingen op maatwerk.  Het leren lezen van hondentaal en begrijpen waarom deze doet wat hij doet geeft voor veel eigenaren al een mooie basis in verstandhouding. Hierdoor krijgt de hond de ruimte om zich te mogen ontwikkelen tot wat hij kan. 


 Ben je op zoek naar een plek om je hond perfect te laten gehoorzamen en "commando's" te leren? dan wil ik je graag verwijzen naar de Kynologen clubs en verenigingen.


Wil jij een goede relatie met je hond opbouwen waarin je elkaar begrijpt en aan kan vullen waar nodig? dan hoef je niet verder te zoeken.