Artrose behandelplan? ken je dat
Gewrichtsproblemen voorkomen of oplossen bij je hond.

Artrose voorkomen en verminderen

de keuze uit supplementen of dagelijks reguliere pijnstilling

Je hond mankt wat en is een dagje ouder aan het worden. Heel vaak (en soms te vaak) wordt er snel geconstateerd dat het "gewoon" artrose is of slijtage; dat hoort er nu eenmaal bij!
echter...dat hoeft er niet "gewoon" bij te horen wanneer je een aantal spelregels volgt. De belangrijkste daarin is het voorkomen van laaggradige ontstekingen en aanvoer van de juiste micronutrienten voor behoud spieren, pezen en gewrichten.
En ik zal heel kort een aantal bekende en minder bekende supplementen kort toelichten; bij een consult ga ik dieper in op mogelijkheden. Maar ik wil alleen laten zien dat er wel degelijk mogelijkheden zijn voor herstel.

Glucosamine:
dit stimuleert wel de aanmaak van vocht tussen het kraakbeen, maar neemt niet de laaggradige ontsteking weg. Door alleen glucosamine te geven kom je niet tot oplossen van je probleem. Groenlipmossel:
deze is wel in staat om ontstekingsbevorderende stoffen te maken, maar er is een kans op ontstaan van meer urinezuur; dat weer neerslaat IN de gewrichten.
Zalmolie:
wordt ook nog vaak ingezet, maar de werking van deze is met name afhankelijk van de aanwezigheid van goede omega 3 vetzuren ( EPA en DHA) is de zalmolie buiten de koelkast te bewaren en zit het in een doorzichtige, plastic en lichte fles, dan mag je er eigenlijk vanuit gaan dat niet de werkende kwaliteiten bevat. Een goede verhouding omega 3: omega 6 in het lichaam is het teken dat er geen laaggradige (gewrichten) ontstekingen zijn.
vitamine D

Je zou er niet zo direct aan denken, maar zelf in de complete voedingen zit soms te weinig vitamine. Honden kunnen niet zoals wij Vitamine D aanmaken via de huid en zonlicht.
Veel vetoplosbare vitamines zijn enorm instabiel en zullen snel weggaan wanneer ze in contact komen met lucht en licht. Voor veel verpakkingen geldt de aangegeven vitamines op de zijkant: VOOR de bereiding......bij verhitting verdwijnen veel vitamines en mineralen en ook bij het bewaren.
Hier maar even een kort lijstje aan mogelijkheden die ingezet worden; Ook kunnen Collageen, SAMe, Silicium, vitamine K2, MSM, PEA, Chrondoite etc een bijdrage leveren aan herstel. maar de oorzaak is met name; laaggradige ontsteking ( die geeft de pijnprikkel) calcium op de verkeerde plekken en of te weinig smeermiddelen in de gewrichten. Tekorten aan mineralen of vitamines of zelfs opname problemen zijn allemaal uit te meten. Niet iedere hond heeft eenzelfde achtergrond en daarom zal de aanpak ook maatwerk zijn.

Herstel van dit soort klachten kan wel een aantal maanden duren, maar geef het een kans!
Laat je daarom zeker niet op een pijnlijk been zetten door aan te nemen: er is niets aan te doen..het hoort er nu eenmaal bij!