De Allergische hond; van de vraag waarop…naar de vraag waarom?
Waarom is je hond allergisch is wellicht een betere vraag dan waarop.
Niets zo vervelend als een hond die op steeds meer dingen allergisch lijkt te reageren. Kleedjes met hypoallergeen wasmiddel, superduur voer, injecties of pillen en nog lijken de klachten niet op te willen lossen.
Het ene na het andere "eliminatiedieet" of "hypoallergeen voer" en dan blijft er bijna niets meer over waar de hond "het goed op doet". In die zoektocht ben je aan het zoeken naar waarop het hondenlijf zo reageert. Maar ga je omdenken en je afvragen waarom dit lijf er zo op reageert dan ga je denken in oplossingen.

. Bekijk je je hond als soort, vanuit de (epi)genetische/DNA kant, dan heb je een carnivoor in huis. De voerfabrikanten laten je inmiddels goed zien dat er een hoog vleesaandeel in zit door leuk te werken met marketing kreten. Prima voor een hond zonder problemen, maar blijkbaar gaat er ergens wat mis hier en daar.

Hypoallergeen voer is dusdanig bewerkt dat het lijf er geen reactie op meer gaat geven. Maar besef wellicht dat de voedingswaarde ook niet echt uitblinkt in soortgeschiktheid! een eiwit percentage van tegen de 30% en ik zie soms zelfs nog hoger, betekent niet dat dit goed voer is, wanneer dit hoofdzakelijk uit plantaardige eiwitten bestaat. Dan is nog maar de vraag wat een goed % is....
Plantaardige voedingsmiddelen zijn moeilijker te verwerken door een lijf ofwel minder goed opneembaar.

Het aandeel koolhydraten is een puntje van aandacht. Koolhydraten betekent dat er altijd (en steeds meer)insuline aan te pas moet komen om de bloedsuikerspiegel weer op juist niveau te krijgen. Een alvleesklier van een hond is er niet op gemaakt om vaak en veel insuline te produceren. Bedenk dat deze ieder keer helemaal "aan" gaat bij elk tussendoortje of maaltijd. Verhoogde bloedsuikerspiegels werken laaggradige ontstekingen in de hand welke een enorme belasting zijn voor het imuunsysteem.
De meeste allergische klachten zijn dan ook een uiting van een overactief imuunsysteem.

Krijg je daar weer de rust in, dan verdwijnen ook alle klachten

waarom een hond allergisch reageert brengt je tot de oplossing