Energie blokkades opheffen
Energie is leven...bij blokkades ontstaan gezondheids klachten.

Wanneer je via een holistische kijk werkt, heb je oog voor energie in de breedste zin van het woord.


In mijn praktijk betekent dit meestal het zelfherstellend vermogen weer een kans te geven door energie weer daar naartoe te laten stromen waar het gestagneerd is.

Vanuit de Chinese geneeskunde kennen we allemaal wel de acupunctuur; naalden zet je dan op een specifiek punt dat in directe verbinding staat met de energie van een bepaald orgaan. Dat orgaan heeft weer invloed op gezondheidsklachten. Dan zoek je meridianen en punten.

Ben je gevoelig dan kun je op plekken waar die energie niet meer aanwezig is wellicht voelen dat het daar kouder aanvoelt. Sommige honden zie je op die koude plekken vaker likken om ook daarmee de energie weer op gang te krijgen. 


Dan staan er ook vaak punten met elkaar in verbinding en op die manier kun je al gauw het domino effect van een behandeling doorzien.

Gaat er weer energie naar een bepaald punt in het lijf dan stroomt alles weer.  Vaak zoek ik punten op via de connectie sensor en ook die kan ik inzetten om een specifiek punt te behandelen. Daarmee kun je zelfs gelijk al zien of het resultaat geeft. 

Zo kun je een probleem aanpakken via opzoeken in het lijf zelf, maar ook via handboeken


En een hond kan vaak heel goed aangeven waar het probleem zit: tijdens de behandeling zie ik ze soms een stukje verschuiven naar de juiste plek of geven ze mij feedback via oogcontact. Soms zie ik zelfs schokjes door het lichaam heen gaan wanneer een blokkade weer opgelost is. Heel dankbaar werk met mooie resultaten

Geef een reactie