Hondenschool anno nu
Hoe kun je nu nog hondentraining volgen?

Individueel, maar ook daar kun je de basis leggen voor een sociale hond.


Bij een hondentraining houdt je sowieso altijd een afstand omdat jouw invloed als trainer ook voor de hond van invloed is. 

Wanneer je weet wat de basis principes zijn hoe je een hond iets kan leren dan zijn de mogelijkheden groot.  

Het enige dat je misschien wel zou willen weten is op welke manier leert mijn hond het beste en hoe houd ik hem gemotiveerd om mijn adviezen op te volgen?

Dan is het zoeken naar de manier waarop je iets stap voor stap kan aanleren. En de basis blijft nog steeds dat je snapt waarom de hond doet wat hij doet.


Ik zal je begeleiden in waarom een hond nu bepaald gedrag laat zien: waarom gaat die nu niet netjes met een losse lijn mee wandelen, waarom komt hij niet als ik "hier" vraag, waarom blijft hij niet netjes liggen als ik hem op zijn plaats leg? 


Afwisseling in oefeningen en vaardigheden. Dat zal met name de praktijk zijn waar alles om draait. Concreet zal dit dan de basisgehoorzaamheid oefeningen kunnen zijn die ik afwissel met oefeningen voor lichaamsbeheersing of zelfbeheersing. Waarbij de ene hond super enthousiast kan worden wanneer de klikker goed is aangeleerd; zal een andere hond daar juist onzekerder door kunnen worden. Ook dan is het kijken naar leermethode om jouw hond te begrijpen. 


Prive-lessen waarbij er dan 1 op 1 getraind en geoefend wordt is altijd al een manier van werken geweest en daarin heeft de huidige periode geen invloed.