Het gebit van je hond goed onderhouden
Gebitsverzorging; ook tandpasta voor je hond

Het gebit van je hond is net zo belangrijk als je eigen gebit; de meeste mensen gaan regelmatig naar de tandarts en poetsen 2 x per dag. Maar hoe zit dat bij je hond? 


Tandsteen en bloedend tandvlees zullen al snel te zien zijn wanneer je de bek even open doet en met een tandenstoker langs het tandvlees gaat. Velen beseffen niet dat dit het begin kan zijn van veel verder gaande klachten.


Doordat de meeste honden meerdere keren per dag brokken krijgen en wellicht tussendoor ook van alles is de kans groot dat er tandplaque ontstaat doordat er constant etensresten blijven plakken. Speciale vorm van een brok zal daar weinig in veranderen en ook de dentastick die binnen een minuut in zo groot mogelijke stukken op gaat zal weinig poetsen.

Het gebit van deze 12 1/2 jaar oude rauw gevoerde hond is wel een teken dat vleesvoeding bevorderend werkt voor gebit behoud. regelmatig op bevleesde botten kauwen! .maar toch zie je wat aanslag op plekken waar weinig contact is met de voeding Dus ontkom je er niet aan dat je af en toe meehelpt.  

En de Lila Loves IT had ook Samier loves IT kunnen heten, want de smaak van de tandpasta is in ieder geval goedgekeurd. Met een tandenborstel in een hondenbek werken is voor degenen die het al eens uitgeprobeerd hebben niet heel handig want ook dan komt je lastig bij probleemgebieden en loop je kans dat je de omgeving beschadigd. Deze breng je aan met een vinger tandenborstel. 

Makkelijkste om deze te bestellen is bij hondjekoek, want die hebben meer kauw artikelen om het gebit gezond te houden.

2 reacties op “Het gebit van je hond goed onderhouden”

Ik zie dat deze hond ook grijze boven hoektand heeft mijne is ook 12 heeft het ook goed poetsen voldoende?

Hoi Stefanie, ik denk dat lokaal even goed poetsen voldoende zou mogen zijn, het is vaak aanslag/plaque. Je zou ook eens kunnen kijken of je wat met de mondflora kan verbeteren

Geef een reactie