Hoe vind je goed hondenvoer?
Waar de ene hond "het goed op doet" wil nog niet voor de andere geleden. Wat zit er in de voerbak en hoe kunnen we dat optimaliseren?

Een vraagstuk dat echt altijd wel blijft spelen en veel gespreks stof onder hondenmensen geeft.


Wat geef ik mijn hond te eten? want als je door een gemiddelde dierenwinkel loopt zie je werkelijk door de bomen het bos niet meer. De ene zak brokken belooft je een nog gezondere hond dan de andere. 

In mijn optiek en uitgangs positie heb je een hond; die is in de basis ontworpen als carnivoor..en dat betekent gewoonweg vleeseter. 


Dat "vlees" kun je hopelijk terugvinden in de ingrediënten lijst van de brokken die je kiest. Maar de slimme marketing mensen en etiketten regeltjes kunnen je nog wel eens voor verassingen stellen als je echt verder zoekt.


Je kunt kiezen voor hondenbrokken en ook dan heb je zeker een voordeel qua gezondheid wanneer je daar nog dingen bij gaat geven. En dan heb ik het niet over een scheutje karnemelk of zalmolie. Maar echt voeding waar je hond wat aan kan hebben. Variëren met hondenvoeding is namelijk net zo van belang als voor ons tweevoeters. Ook de gezondheid van een hond ligt in de basis in de darmgezondheid. Dus geeft gerust wat gekookte groenten erdoorheen, dan eens een rauw eitje ( ja dat kan gewoon) en dan weer een een schep kwark of yoghurt. Afgekoelde aardappelen en klein lepeltje rijst op z'n tijd allemaal niets mis mee. 


Terugkomende mijn stelling: vleeseter: geef je je hond het best  soortgeschikte voeding als in rauwe vleesvoeding. En daarin is er meer dan voldoende keus in kant en klaar gemalen voer. Ook daarin is afwisselen een must.  

Bedenk het volgende: wanneer je hond iedere dag en jarenlang maar 1 soort voeding krijgt dan gaat het imuunsysteem van de hond zich daar op instellen. Dus wanneer je dan "ineens" wat anders gaat geven is de kans groot dan je dan kan concluderen dat je hond overal allergisch voor is (geworden). Dat kun je dus voorkomen door gelijk van pup af aan af te wisselen in voeding en wat je verder erbij geeft.  Je kunt gewoon brokken en KVV afwisselen in merken om dat te bereiken. 

Geef een reactie